Сподели с приятели и те да знаят!:

Резултати от матури 2013 – 12 клас

Резултатите от матурите

Информация за Резултати от поправителните матури 2013

Отговорите на поправителната матура по БЕЛ 2013

1 Звеза2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (3 гласа, средно: 3,67 от максимално 5)
Loading...

Трудни ли ще са матури 2016? Коментирай, твоето мнение е важно!

30 thoughts on “Резултати от матури 2013 – 12 клас

 1. Аз съм сравниетелно доволна от резултатите-по БЕЛ(5,32),по История(5,51)….надявах се по история да имам около 5,70-5,80 поради лесната тема,но… 🙂 Не мисля,че мнозинствотото са неграмотни,просто народът е мързелив.

 2. Хей, Flo! в целия си пост говориш колко глупави и неграмотни били останалите, а всъщност не можеш да погледнеш по – далеч от носа си, защото ти всъщност си този, който показва грешки в правописа – „указва“ се пише с „о“. И после ще се сърдиш на резултата, който си постигнал на матурата по Български език и Литература. Хайде малко по – спокойно и гледай първо себе си преди да критикуваш системата. Системата е така заради хора най – вече като теб – които по цял ден се оплакват, вместо да станат и да вземат това, което им се полага.

 3. Оф, да вземат да пуснат резултатите. Това е голяма гавра. Само си стоят на дебелите тъпи даскалски задници и си клатят краката по цял ден, а ние тука нямаме търпение. После ние сме били неграмотниците да бе да.

 4. e tova ve4e si e gavra s 12klasnicite ve4e posle te bili negramotni a samo ni vijte sistemata kolko e gramotna 15 edni rezultati ne mogat da izkarat

 5. Крайно съм разочарован от това, че разни институции са получили резултатите за да си водят статистики, да правят нелепи коментари в разни предавания, и да ни се присмива цяла българия за това колко сме „неграмотни“, колко тройкаджии и колко двойкаджии имало,а нас ни държат в неведение… Миналата година пък се изкарваше на показ това, колко е нищожна бройката на шестиците.
  Не че повечето от хората, които се смеят така надменно помнят, знаят или някога са знаели нещата които са дадени на матурите, но те въпреки това се смятат за нещо повече.. И с голяма доза право ! На тези балове – децата им се правят на парцали, профукват им парите, а някои от нях се събуждат бременни…(едно време не е било така (така поне мисля)). И това остава като най-важния спомен от училище и някой ден като децата ни решат да ни попитат – „Кой е най хубавия спомен, който имаш от училище“, първото нещо, което ще мине на повечето от вас през главата ще е – “ МАлиии, как съ напих на бала“ …, така че и да щем и да не щем, училището се указва един безкрайно маловажен фактор в етапа на нашето развитие (за тези които се развиват), и един наистина голям фактор за деградантите (мнозинството) които рано или късно с малко усилия минават… Грубо казано, по МОИ сметки – училището не просто е безполезно (както мислих до съвсем скоро), а даже вредно… Може да ви се струва груб и безотговорен – коментара ми, но в такива времена живеем – груби и безотговорни. Как иначе бих могъл да ви повлиая.. друго яче казано: Клин – клин избива.

  О! И да не взема да забравя за учителите, които всъщност би било хубаво да уважаваме, ама и да ни учат на това онова. (Обяснение на „защо това омаловажение“(собствена теза)) Как да ви оважават учениците, като живеем във времена в ,които гледат на вас като на първия и най-долен слой от създадената от системата машина за манипулация и дегдрадация на народа.
  Не че сте виновни, не че имате друг избор. Но учебниците от които наливате в главите ни, са специално проектирани за това да ни дърпат назад с излишна информация, загуба на време в излишни изчисление, а в най-лошия случай, даващи ни излишна или неправилна представа за това как „трябва“ да функционира човека в обществото, природата, семейството и.т.н.. ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА СОБСТВЕНО(даже чуждо) МНЕНИЕ, така че нищо не ви спира да ме понахраните.. само ще ви помоля – не се хващайте за правописа ми – няма да уважа и да погледна даже, тъй като не съм съм си дал много усилия. Благодаря.

  1. Човек, първо се научи да пишеш грамотно, после се оплаквай, че те наричат неграмотен… Първо бала изобщо не е това, което описваш. Нито съм се напила, нито някой около мен се е напил, нито пък съм се събудила бременна. Училището ти пречи само ако си в смотано училище… но кой ти е виновен??? Да си беше избрал по-добро (ама с тоя правопис едва ли щяха да те вземат)… Правописът не изисква усилия… ако можеш да пишеш. Ако най-хубавият ти спомен от училище е как си се напил на бала имам лоши новини – ценностната ти система е кофти… или изобщо я нама. Какво печелиш като говориш „бошлаф“ в нета??? 6 на матурата? Не мисля… личи ти, че си глупав човек с високо самочувствие с нулево покритие. Казано по-разбираемо – въздух под налягане.

   1. Хубаво, че се намери някой да напише отговор ! Така поне не съм „напълно“ разочарован от масата в този випуск (трудно се намира качествена обратна връзка), но както вече казах, на коментар за правописа няма да обърна толкова внимание. Иначе ценностната ми система не е толкова кофти.. :С Наистина не ми пука особено много дали граматиката или пунктуацията и правописа ми куца,но това единствено доказва, че не са от най-ценните неща в живота ми и не обръщам особено внимание на тях. Разбира се, твоите разбирания могат да клонят (имаш право) към това да смяташ за глупави тези които не пишат правилно. И аз бих те подкрепил с това, но в малко по-различни случаи и то по-конкретно в критичните (ест. можеш да смяташ и мен за такъв).
    Така, нека да оправдая мнението ми за баловете. Не съм видял до този момент една читава компания, с намерение за приятен, запомнящ се, красив, изпълнен с хубави спомени и преживявания ден в, който всички с усмивки на лица да си споделят, да се разбират, и да оставят по една хубава емоция в сърцата си за десетилетия напред. Може би, аз не съм видял достатъчно, ето че и ти ми го доказваш, но до този момент съм видял точно обратното. Може би днешния бал се гради на добра основа с гореспоменатата идея, но с времето и/или обстоятелствата се е превърнало в нещо много по-повърхностно и непоносимо (за мен),което не ми се ще да визуализирам и коментирам отново. Това е и причината да не отида на това събитие (колкото и **** да ви се струва).
    Смятах, че мога да го промена (поне за себе си), и много време бях на вълна да навия моите съученици да направим нещо различно, но така и не се стигна до там – отказах се, и това е моя грешка, за която обаче не съжалявам.
    Относно коментарите в нета .. (тука даже се позасмях), това не е единственото място в което си изразявам мнението, и да! Под налягане съм, и съм под напрежение, но не съм въздух. Правя действия, за които повечето ми връстници не биха си дали усилия даже да се пробват, защото са с ниско самочувствие (вътре в себе си), но за повърхностното, материалното и просташкото – самочувствието им е голямо, даже несравнимо. Тук се намесва и моето самочувствие, идеята че с гласа си, или мнението си мога да промена нещо, и в случая не става въпрос за размера на пенсиите или цената на алкохола, а за качеството на образование примерно. Под образование нямам предвид само правописа , и не защото не го владея напълно, а защото споменатата от тебе ценностна система е по-важна (примерно), и това да смяташ някого за глупав(ниско в твоята ценностна система) заради няколко или повече правописни грешки , определено доказва, че и в твоята не всичко е наред, защото преди всичко сме хора, с потенциал и с пособности равни на другите. НО, не се дава равен шанс на всички, ето тук ще почнеш да разбираш по какво си приличаме всички. Мозък, сърце, очи, уши, ръце, крака, и.т.н.. – различни модели няма. Има една основа дадена ни от майката природа и от там, по-големите (в случая до голяма степен това е Образов. система) ни дават не само знания сами по себе си , а начин по който да ги смиламе , силата да поглеждаме от различни гледни точки, да мислим за природата, да решаваме от името на доброто и много други полезни неща, които научаваме или би било хубаво да научаваме докато израсваме. Жалкото в случая е, че много от нещата липсват за голяма част от нас хората. И не омаловажам и подценявам никого, защото знам че много от нещата не зависят от теб или мен. Ето че ти примерно имаш съвършено правилен правопис ( ако е така), но не толкова капацитета на мозъка ти, нито решението което сама си взела е толкова ключово за това, че си го научила, а това което те е накарало да повярваш, че е правилно и хубаво да го направиш, до голяма степен зависи от теб, но да не подценяваме влиянието на околния свят и на предразполагащите ни към него родители и учители. Тука ще си позволя да цитирам Буда, с което ще се противопоставя на коментара, за неправилно изградената ми ценностна система “ Това, че някой не върви по твоята пътека, не значи, че се е изгубил “ и от личен опит съм склонен да му вярвам.. Макар, че очивидно, ти не си разбрала какво точно съм имал предвид с коментара за „спомена от училище“ ..още по очевидно – не съм визирал себе си. Най-малкото е, че не пия алкохол, но това е друга тема. Радвам се, че ми писа Диана, и че изяви мнение , все пак това целях, да има дух и хъс и спор и истина, до колкото вярваме, че едното или другото е истина… Надявам се съм запалил някое друго сърце, и то не с лошо – никога не съм целял зло, а просто за промяна, и така дългоочакваната революция към неограничения човешки потенциал и съпътсващата го навсякъде добра и помагаща за всичко природа. : )

    1. Всичко е ясно – днешната младеж няма ценностна система! Не знам къде се корени проблемът, но това вече е на ниво манталитет и е непоправимо. Всеки ден ставам свидетел на брутални примери за промити от чалгата мозъци. Не ти правя забележка за правописа, защото макар и да не го владееш, то поне говориш(пишеш) верни неща. В днешно време е модерно да си тъп, повърхностен, арогантен и да се правиш на друг.

  2. Ако не беше направил/а толкова правописни и пунктуационни грешки можеше и да те взема насериозно. Мразя такива генерализации. Хайде малко по-спокойно.

   1. : ) , все пак ти обръщам внимание за да не се засегнеш, мерси за отговора ! А в бъдеще следи собствения си правопис, все пак той ти е доста по-важен от моя, нали ? Пък и важното е да се разбираме, ако не си ме разбрал за нещо, попитай : ) А, щом си прочел всичко до край значи все пак съм те заинтригувал, пак благодаря : )

 6. Резултатите ще бъдат обявени на 31-ви юни , след осем часа!
  Извиняваме се за забавянето, но има хора, които продължават да отказват да си платят, за да вземат изпитите. 150 лева пари ли са?

 7. тъпо направено , нашите резултати са по-спешни от тези на мъниците … ама шанс !

 8. Ами хайде беее какво толкова ги бавите тези матури! Изобщо не е честно на 7ми клас да им излизат днес, пък на 12ти 4-10!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.